Sorgun

Düş.: -14°

Pt, 08.02.2016

08

Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan: Aidat Borçlarına Yapılandırma İmkânı Getirildi

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, Pandemi döneminin oluşturduğu zorlu koşullarda üyelerine destek olmak amacıyla yapılandırma imkanının getirildiğini söyledi. Birikmiş oda borçlarının yapılandırılması ile ilgili düzenlemenin yapıldığını dile getiren Arslan, 2020 yılı 1’inci taksit tutarları ile ödenmemiş olan 2019 ve daha önceki yıllara ait yıllık aidat ve munzam aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağının sağlandığını kaydetti.

ÖDEMELER 6 TAKSİT

Arslan, Sorgun TSO üyelerinin geçmiş dönem aidat borçlarının faizlerinin silineceğini ve dileyenlere 6 taksit imkanı sağlanacağını söyledi. TOBB nezdinde yürüttükleri çalışmalarla, birikmiş oda aidatı borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemenin yapıldığı hatırlatan Başkan Arslan, “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7256 Sayılı Kanun” hükümleri gereğince taksit imkanı da sağlanıyor. Yasal düzenleme başta Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz olmak üzere, TOBB’a bağlı tüm oda tacirlerimize, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

MUAF OLABİLİRLER

Üyelerini devletin sağladığı bu imkanlardan faydalanmaya davet eden Arslan, “Üyelerimiz geçmiş yıllara ait borçlarının anaparalarını yapılandırarak, geçmiş borçlarına ait tahakkuk etmiş olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacaklardan muaf olabilirler. Borcu olan ve ödemelerde zorlanan üyelerimizin bu imkandan faydalanmasını isiyoruz” şeklinde konuştu.

31 OCAK SON GÜN

Arslan, borçlarını yapılandırmak isteyenlerin en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini hatırlatarak, “Yapılandırma imkânından istifade ederek, geçmiş yıllara ait borçlarının anaparalarını yapılandırarak ödeyen oda üyelerinin, geçmiş borçlarına ait tahakkuk etmiş olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecek. Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen oda üyelerinin, en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar dilekçe ile bizzat Odaya gelerek yapılandırma müracaatlarını ve ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmekte” diye konuştu.

KAYITLI ÜYELERE ÇAĞRI

Vergi mükellefiyeti sona eren ancak Sorgun TSO’ya kayıtlı üyelerin de yapılandırmadan faydalanabileceğine değinen Arslan, “Ayrıca vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Oda kayıtları devam eden üyelerimiz de yapılandırmadan faydalanabiliyor. Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için de yukarıdaki hükümler uygulanacak. Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borçlarının tamamı ve gecikme zamlarından kanunda belirtilen süreler içinde başvuruda bulunup kanundan yararlanılması halinde tahsilinden vazgeçilecek. Ödemeler nakit veya kredi kartı ile yapılabilecektir. Üyelerimize ve ilgililere önemle duyurulur” ifadelerine yer verdi.

YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Her zaman üyelerine destek olduklarını dile getiren ve zorlu pandemi sürecinde de ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Arslan, “Pandemi sürecinin kısa sürede sona ermesini istiyoruz. Bu zorlu süreçten hep birlikte çıkacağız. Bundan sonraki süreçlerde de üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.