Sorgun

Düş.: -14°

Pt, 08.02.2016

SORGUN TSO EMLAKÇILIK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI DÜZENLEYECEK

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı tarafından Resmî Gazete'de yayımlanarak 05 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle hali hazırda emlak alım satımı yapanlar ve bundan sonra sektörde çalışacak veya iş yeri açacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak alım satımı yapacaklar için getirilen mesleki yeterlilik belgesi sahibi olma zorunluluğunun ardından Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası girişimiyle TOBB Meybem A.Ş işbirliğinde sektörde faaliyet gösterenlere yönelik mesleki yeterlilik sınavı düzenlenecek.

Arslan, bu kapsamda Sorgun TSO olarak daha önce Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarının katılımı ile TSO toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini ve üyelerini iş yerlerinde ziyaret edip mevzuatı anlattıklarını dile getirdi. Başkan Arslan, emlakçılık belgesi almak isteyenlerin 7 Eylül 2020 Pazartesi mesai bitimine kadar Sorgun Tİcaret ve Sanayi Odası'na müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.