Sorgun

Düş.: -14°

Pt, 08.02.2016

SORGUN TSO’DA E-FATURA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası ile Yozgat Defterdarlığı işbirliği çerçevesinde e-fatura Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya STK başkanları, farklı meslek gruplarından çok sayıda iş insanın yanı sıra Yozgat Vergi Dairesi, Sorgun ve Saraykent Vergi Dairesi Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 19 Ekim’de yayımlanan tebliğle e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter ve e-İrsaliye uygulamasına geçiş süreci başladı. Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda muhasebe sisteminde getirilen teknolojik yeniliklerin işletmelerin iş yükünü bir nebze olsun hafifleteceğine inandığını belirterek, bilgi ve teknoloji çağının bir gereği olarak mali kayıtlar ve işlemlerin değişimine işletmelerin ayak uydurmak zorunda olduklarını söyledi.