Sorgun

Düş.: -14°

Pt, 08.02.2016

SORGUN TSO’DAN TÜRK VE YUNAN İŞ DÜNYASINI YAKINLAŞTIRACAK PROJE

Merkezi Finans ve İhale Biriminin açmış olduğu Avrupa Birliği İş Dünyası Diyaloğu hibe programı kapsamında “İŞ DÜNYASI ARACILIĞI İLE BARIŞ KÖPRÜLERİ KURMA” projemiz Yunanistan’ın Drama Ticaret ve Sanayi Odası ile odamız iş birliğinde gerçekleşecektir.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan; İlk aşamalı başarılı bulunan projemizin toplam bütçesi 140.000 Euro olup hibe tutarı 125.000 Euro’luk kısmı Avrupa Birliği tarafından karşılanacaktır dedi.

2019 yılında faaliyete geçecek olan projemizde, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere her iki ülkeyi de kapsayan çeşitli sektörel çalışmalar, iş seyahatler, eğitim ve uluslararası organizasyonlara katılım konusunda çalışmalarda bulunmamızı sağlayacaktır.

İki ülkenin iş insanları arasındaki ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen projemiz aynı zamanda iki ülke odaları arasında karşılıklı anlayış ve üye odaklı iyi uygulamaların paylaşılmasına olanak sağlayacaktır.

Proje hazırlık aşamasında gerek Yunanistan Drama Ticaret ve Sanayi Odası gerekse odamıza katkı sağlayan, odamızın da kurucu ortağı olduğu Sorgun İŞGEM AB Proje Uzmanları teşekkür eden Başkan Arslan, projemizin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.