Sorgun

Düş.: -14°

Pt, 08.02.2016

ÜRETİCİLER ÇİFTÇİLERLE BULUŞACAK

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Sorgun Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarında üretici firmalar çiftçilerle buluşacak.
14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3. Agro Sorgun Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı sektörün önemli firmalarını Sorgun'da ağırlamaya hazırlanıyor. 128 firmanın katılacağı fuar 4 bin metrekare kapalı alan ve 20 bin metrekare açık alanda hizmet verecek.
İLÇEMİZİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞİ
İlçeye gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanacağını açıklayan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, "Tarımsal mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkacağı fuar süresince, traktörden biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyon lansmanlarına ev sahipliği yapılacaktır. Yurt içinden ziraat odalarımız, tarım il ve ilçe müdürlüklerimiz, kooperatiflerimiz ve Pankobirlik destek ve işbirlikleri ile gerçekleştirilen heyet organizasyonları ile Sorgun, üretici ve çiftçilerimizin buluşma noktası olacaktır. Agro Sorgun Tarım Fuarı sadece bizlerin değil ilçemizin de en önemli etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Şehrimizin sosyoekonomik hayatına büyük katkıları olan fuarımız ile bu yılda fuar haftasında tüm otellerimizin, alışveriş merkezlerimizin ve restoranlarımızın Sorgun Tarım Fuarı için ekstra bir hazırlık yaptıklarını görüyoruz. Sorgun, tarım fuarı vesilesi ile ilçemize gelen ziyaretçileri 4 gün boyunca en iyi şekilde ağırlayacaktır" dedi.
128 FİRMA KATILACAK
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, fuara 128 firmanın katılacağını söyledi. Arslan, "Sorgun ilçemiz tarım ve hayvancılığın Yozgat'ta ki kalbi durumunda. Bu yüzden sektörün önemli temsilcileri yıl boyunca bu fuarı bekliyor. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz fuar için hazırlıklarımız son şeklini aldı. Sorgun Fuarı'nda 128 firma temsilcisi yerini alacak. 4 bin metrekare kapalı çadır alanımızın kurulumu tamamlandı. 20 bin metrekarede çadır dışında ki açık alanımız hazırlanıyor. Ticaretin kalbi 14-17 Eylül tarihleri arasında burada atacak. Önemli bir ticari hacim hedefliyoruz. Köylülerimiz, çiftçilerimiz şimdiden tarım firmalarının getireceği yeni makineler için gözünü bu fuara çevirmiş durumda. Onların beklentilerinin tam anlamı ile karşılanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.